Over Debbie

Hi, Debbie hier! In 1991 geboren in Amsterdam — met 9 pond ‘echt Hollands welvaren’. Als kind vond ik mezelf altijd dikker dan de rest. Toen ik een jaar of 6 was, zat ik op ballet. Ik zag het schattige pakje niet; die grote spiegels lieten me een beeld zien van een kindje dat anders was. Daar begon het gedoe. Nu kijk ik terug en denk ik: je was gewoon een schattig meisje met lieve krulletjes, lekkere babyplooien op armen en benen en je was prachtig! Maar dat spiegelbeeld was het begin van een laag zelfbeeld. Streng zijn voor mezelf en anderen altijd als mooier, slanker en beter zien.

Nu kijk ik elke dag in de spiegel en ben ik trots op en blij met wie ik ben. Elke dag eten waar ik zin in heb, lekker uit eten met vrienden zonder calorieën te tellen, een rood wijntje zonder schuldgevoel en een stuk taart als er iets te vieren is of ‘gewoon zomaar’ bij de koffie met een vriendin. Naar het zwembad gaan en 20 keer met een rotgang van de glijbaan af, zonder rotgevoel. Lekker en zelfverzekerd in mijn vel zitten. Genieten van alle mooie dingen in het leven — waar eten ook onder valt —, samen met alle mensen waar ik van houd. En dát leer ik jou.

 

✓ helpt sinds 2017 mensen afvallen zonder dieet  

✓ Meer dan 3200 mensen zijn al blijvend slank 

✓ meer dan 3200 deelnemers aan het online afslankprogramma

Eten is altijd ‘een ding’ geweest in mijn leven. 

Eten is altijd ‘een ding’ geweest in mijn leven. Ik at of alles wat ik te pakken kreeg óf ik volgde een schadelijk crashdieet. Toen ik zwanger raakte, verdwenen de kilo’s ‘even’ (noem 9 maanden maar ‘even’ ;-)) naar de achtergrond. Maar ja, toen was ik mama, 25 kilo zwaarder en ik wilde ook nog eens de perfecte moeder, vrouw, vriendin en dochter zijn. Ik raakte burn-out. Ik kwam in aanraking met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en hypnose en ontving zelf een virtuele maagband. Binnen 6 maanden viel ik 20 kilo af. Hoe? Door gewoon alles te eten en nog net zo te genieten van een stuk taart en een goed glas wijn. Mijn emoties en gedachtepatronen transformeerden, ik kreeg weer energie en het belangrijkste: ik voelde me — en voel me nog steeds — fantastisch! Dankzij mijn opleiding en ervaring weet ik zeker dat ook jij dit kan.

Dieet na dieet

Vanaf mijn pubertijd kende ik maar twee standen: alles eten wat los en vast zat óf niks eten en mezelf straffen met een of ander schadelijk crashdieet. Met als gevolg dat ik vaak buikpijn had, last kreeg van emotionele eetbuien en 9 van de 10 keer te moe was om überhaupt mijn hand naar mijn mond te brengen. Ik volgde dieet na dieet, waar ik alleen maar ongelukkig van werd en waar resultaat uitbleef of sneller verdwenen was dan je ‘snack’ kan zeggen.

Moos en de zwangerschapskilo’s

Op mijn 24e werd ik moeder. De zwangerschap was de leukste tijd van mijn leven. Er zat een kindje in mijn buik, dus ik at gezond en zorgde goed voor mijn lichaam. En: ik hoefde mijn buik niet meer in te houden! Voor het eerst maakte ik me niet druk om de kilo’s die ik aankwam. Die waren van latere zorg. Op 2 februari 2016 werd Moos geboren.

Ruim 25 kilo kwam ik aan. De eerste paar kilo’s verdwenen vanzelf, maar daarna ging het mij niet snel genoeg. Niet zo gek: de media laten beroemdheden zien die er een dag na de bevalling uitzien alsof er nooit iets gebeurd is. Hoogstens een week een retreat in een zonnig oord. Veel te vroeg begon ik met intensief sporten en diëten. Alle ballen in de lucht houden, want ik wilde de perfecte moeder, vrouw, vriendin en dochter zijn. En toen ging mijn vuurtje uit…

Het zat allemaal in mijn hoofd

Ik raakte in een depressie/burn-out. Toen wist ik dat er definitief iets moest veranderen. Ik investeerde in mezelf, ging naar een coach en vond eindelijk de rust die ik nodig had. Ik verdiepte me in hoe ons brein werkt. Waarom doen we wat we doen? Waarom raken zo veel mensen burn-out? Waarom kampen steeds meer mensen met overgewicht en onzekerheden?

Al mijn onzekerheden, mijn eeuwige gevecht met mijn gewicht, mijn negatieve zelfbeeld — het zat allemaal in mijn hoofd. Dus, besefte ik, ik kan er ook zelf iets aan doen. Ik leerde over het bewuste en het onbewuste brein, emoties, gevoelens, gewoontes en patronen. Dat leek me zo veelbelovend dat ik een opleiding volgde van Edwin Selij aan Hypnose Instituut Nederland: NLP en Hypnose. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren: hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en erop reageren.

De code gekraakt: binnen 6 maanden 20 kilo lichter

Uiteindelijk ontving ik een wonderlijk hulpmiddel: de virtuele maagband. Binnen 6 maanden viel ik 20 kilo af. Hoe? Door gewoon alles te eten en nog net zo te genieten van een stuk taart en een goed glas wijn. Mijn emoties en gedachtepatronen transformeerden, ik kreeg weer energie en het belangrijkste: ik voelde me — en voel me nog steeds — fantastisch!

Nog nooit eerder zat ik zo lekker in mijn vel. Mijn hoofd is opgeruimd, ik voel me blij en ik ben zelfverzekerd. Nee, ik ben niet perfect (wat is dat eigenlijk?), ik heb geen wasbordje en Victoria’s Secret heeft me niet gevraagd hun Angel te worden. Maar:

  • ik heb een gezond gewicht
  • ik eet wat ik wil
  • ik voel me goed
  • ik geniet echt

 Lekker en zelfverzekerd in je vel zitten? Jij kan dit ook!

Hoe heerlijk is het dat er een manier bestaat om gewoon alles te blijven eten? Dat je jezelf geen veel te strenge regels meer op hoeft te leggen, maar gewoon kan blijven genieten? En dat alles terwijl je toch gewoon afvalt. En het allerbeste van alles: dat je lekker in je vel zit en je je zelfverzekerd voelt.

“Hoe heerlijk is het dat er een manier bestaat om af te vallen, terwijl je álles kan eten en blijft genieten? En nog belangrijker: dat je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd voelt.”

Debbie Steur

× Chat met Debbie